škrečok roborovského

27. března 2009 v 19:18 | Kika a Paťka |  Druhy škrečkov
ŠKREČOK ROBOROVSKÉHO (Phodopus roborovskii) Pôvod: Vo voľnej prírode žije tento druh škrečka v Mongolsku, v Rusku a v severnej Číne. Charakteristika: Tento škrečok je najmenším žijúcim škrečkom, čím robí spoločnosť škrečkovi džungarskému v jeho trpasličej skupine. Jeho veľkosť je len 5,5 cm a dĺžka ochlpeného chvosta 5-10 mm. Má robustné, no malé a krátke telíčko, veľkú, no krátku hlavičku a malé, okrúhle a len slabo ochlpené ušnice. Nohy sú krátke, chodidlá osrstené. V zime mu srsť bledne. Kŕmenie: Tento druh škrečka nie sú vôbec náročný na jedlo, uspokoja sa s klasickým krmivom pre škrečky, či morčatá. Na spestrenie stravy sa odporúčajú ovsené vločky, taktiež ovocie a zelenina, ktoré pri pravidelnom podávaní ako zdroj tekutín môžu nahradiť vodu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Verča Verča | Web | 28. března 2009 v 13:09 | Reagovat

ahojky plsky dej mi hlasek moc dekuju,jsem tam jako Verca  moc dekuju :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama